Calgary Stampede

 

 

 

När jag nästa morgon kom ut på stan förstod jag att det här med Calgary Stampede var ett årligt återkommande evenemang som var hela Calgarys stolthet och som alla invånare deltog i. På väg ner till utställningsplatsen hörde jag musik och såg ett flertal prärievagnar som stod uppställda på ett torg, där på öppen eld stekte man panncakes och bacon och bjöd på cowboyfrukost.

Här är bilderna hämtade ur en broscyr eftersom jag bara videofilmade. 

 

Utställningsplatsen låg alldeles vid centrum och var större än något av de mässområden vi har här i Sverige. Där fanns stora utställningshallar med inomhusarenor, konstutställning, försäljning, cirkus och boskapshallar. Där var boskapsutställning för alla raser, kapplöpningstävlig för grisar, hundutställning och allt roligt man kan önska sig. Utomhus var det tivoli, matserveringar, souvenirbutiker, marknadsstånd och utomhusarenorna där de stora föreställningarna var. Jag tyckte inte att jag hunnit se någonting förrän klockan var halv två och dagens rodeo började. Det var bara att ta plats vid den stora utomhusarenan i strålande sol fick jag under 4 timmar se tävlingar i Saddle Bronc riding, Bareback riding, Bull riding, Calf Roping, Steer Wrestling, Barrel Racing, Wild Horse Race och allt så´nt som man aldrig kan få se i Sverige.

  

Vilken upplevelse, jag kunde knappt vänta till nästa dag när kunde få se fortsättningen. Här handlade det om stora prispengar och det var bara de duktigaste i USA och Canada som hade kvalificerat sig (gällde även för hästar och tjurar som var med). Efter rodeon var det en liten paus, så jag hann få något att äta, så var det dags att bege sig till arenan igen. Dessa festligheter pågår under tio dagar med stor final på söndagen. Det är dåhöjdpunkten kommer, Chuckwagon Races, alltså kapplöpning med en modern variant av prärievagnar.

Jag hann med att ekipera mig med jeans, hatt, boots och jacka under veckan.

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.yourdomain.com