Wildrose country

 

Sedan börjar del nr 2 av äventyret, när jag stämt möte med och blev upplockad av två norska cowboys. Den ena var Terje Ness, norsk präst bosatt i USA sedan många år och med kontakter i Canada, eftersom han tidigare har bott där. Den andra var Toby, barndomskamrat till Terje, bosatt i Norge men har gjort flera resor till Canada tidigare. Det här var nog den mest nervösa delen av resan eftersom jag inte kände någon av dom. Jag hade bara haft kontakt med Terje för att han skulle ordna med dom kontakter som behövdes till det jag ville göra.

Vi körde med lastbil och hästtransport från Calgary söderut på riksväg 22- en vacker väg som går på högplatån intill bergskedjan. Nu såg man varför Alberta kallas för wildrose county.

Den södra delen av Canadensiska klippiga bergen omfattas av ett naturreservat som heter Waterton Park och sträcker sig en bra bit in i USA. Där stod dom nästan som en lämning från urtiden en liten hjord med Bison, kalvar kor och tjurar. Jag tycker att dom är imponerande, maffiga, ursprungliga och samtidigt vackra. Jag tyckte att det var lugnast att stå kvar på lastbilsflaket när jag fotograferade.

 

      

 

Det var inte bara buffalos vi såg där:

 

   

 

Vi fortsatte utflykten till ett mycket berömt hotel, Prince Charles Hotel. Enligt legenden byggdes det här uppe i bergen innan det fanns vägar här.

Nu var det ett enormt lyxhotel, och det har varit scenen för inspelning av ett flertal berömda filmer. Visst kan man känna igen vissa vyer.

 

Vy på långt håll                        Parkeringsplats med helikopterlandning 

    

 

Entré                          

    

 

 

 

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.yourdomain.com