bronzeleaf.com

Farandole var en fin häst med fullblod till pappa. Han fick klass 1 på fölutställningen. Så bröt han benet och blev kvar hos mig under konvalecensen. Han reds in både klassiskt och i westernstil.Men hade fortfarande ett handikapp efter benbrottet.

                     Farandole

Roxalina´s avkommor 

Bolero var Roxalinas och mitt första föl. Hans pappa var en legend i ridhästvärlden redan då.Han fick klass 1 på fölutställningen, och var så fin att Flyinge ville köpa honom. Men jag behöll honom och red in honom utan ett enda bocksprång. En toppenkille. Han dog mycket sorgligt av förgiftning när han var 7 år.

Fandango hade samma pappa som Bolero. Han fick klass 1 på fölvisning och såldes till en tävlingsryttare.

Gavott, var underbart snäll och vacker. Han fick klass 1 på fölvisningen och såldes som 1,5 åring till en känd profil inom hästvärlden. Han påbörjade sin karriär som tävlingshäst men bröt benet.

Mazurka omdöpt till Roxette. Jagvisade henne på utställning som 2-åring. Då fick hon klass 1 med höga poäng och jag fick både rosett och pokal.Nu finns hon här hos mig. Läs mer på hennes egen sida.

Rosie har samma pappa som Gavott. Läs mer på hennes egen sida.         

 Samba, en kavat och bestämd tjej. Hon fick klass 1 på fölutställningen och såldes till norrland. 

Tatoo har en särskild plats i mitt och Roxalinas hjärta. När Roxalina var hos hingsten för betäckning blev hon förälskad i den charmiga fransmannen TurbanRose. Hon ville inte åka därifrån och varje gång vi träffat på en stor fux på våra ridturer efter det har hon gjort uppvisning med hög finpassage och perfekt piaff. Imponerande. Tatoo fick klass 1 på fölutställningen och kördes in som 2-åring reds in som 3-åring. Då flyttade han till min syster Camilla som tävlat honom och tog honom med när hon flyttade till England. Där tävlades han framgångsrikt. Sedan flyttade dom tillbaka till Sverige. Sedan såldes han.                   

Tatoo                      Tatoo hoppar

Roxane III blev en riktigt vacker dam med ett underbart rörelsemönster. Hon fick klass 1 på fölutställningen och gick vidare till Riksutställningen, men jag hade inte möjlighet att åka dit med henne. Hon var precis det stoföl jag ville ha och behålla, men tyvärr blev jag tvungen att sälja henne. Man kan inte alltid få som man vill.

                     Roxane

MrRoxstar blev Roxalinas sista föl, då var hon 25 år. En mycket känslig och reserverad herre.  Han fick klass 1 på fölutställningen och såldes till Skåne.

                                         MrRoxstar

1984 Bolero, hingst e Ceylon 454

1985 Fandango, hingst e Ceylon 454

1986 Gavott, hingst e Ganesco 503

1987 Mazurka= Roxette sto e Maraton 600

1990 Rosie, sto e Ganesco 503

1992 Samba. sto e Stanford 687

1994 Tatoo, hingst e Turban Rose834

1997 Farandole, hingst e LeMans 824

2000 Roxane III, sto e Molière 970

2002 MrRoxstar, hingst e Master 850